call תמונת בלורן תמונת בלורן תמונת בלורן
תמונת בלורן תמונת בלורן תמונת בלורן תמונת בלורן תמונת בלורן

בחרו סניף
בחרו נושא

למידע נוסף

עשרת הדברות לתכנון המטבח המושלם

המטבח הוא לב הבית. הוא המקום בו עוברים בני המשפחה באופן התכוף ביותר – מפתיחת מקררים, הכנת ארוחות ערב קלות, סנדוויצ'ים לבית הספר ועד הכנת ארוחות חג משפחתיות. את התקציב למטבח כל אחד קובע לעצמו, אך בלי קשר לסכום שהקצתם, ישנם שלבים חשובים שאם תעקבו אחריהם, תבטיחו לעצמכם מטבח שעונה על הצרכים המדויקים שלכם. קבלו את עשרת הדברות לתכנון המטבח שלכם.

 1. תכנון מוקדם

כל דבר שתגדירו מראש, יעלה לכם פחות. הפתעות וגחמות רגעיות יזניקו את העלויות שלכם כלפי מעלה. התכנון המוקדם כולל סדרה של שאלות שעליכם לענות עליהן כדי לדייק את הבחירות ולחסוך בעלויות.

-  באיזו תכיפות אתם עושים קניות? האם קניות מרוכזות וגדולות או קטנות ותכופות?
-  האם אתם יותר מבשלים או מזמינים Take away ?
-  כמה פעמים בחודש אתם מארחים – משפחה מורחבת/ חברים?
-  באיזו מידה חשובה לכם השמירה על הגיינה?
-  מהו הסגנון העיצובי המועדף עליכם?
-  האם המטבח יכלול גם ארונות עליונים?

קחו לדוגמה את השאלה האחרונה- על פניו אתם יכולים לתהות עד כמה שאלה כזאת נדרשת ומה חשיבותה. אז תנו לנו להמחיש לכם: כשמדובר בארונות עליונים נהוג בשנים האחרונות להתקין קלאפות. קיים היום מנגנון מיוחד, המותקן בקלפות שמאפשר לקלאפה להפתח באופן הדרגתי, מה שמבטיח שהיא לא תברח למעלה ותקשה עליכם, במיוחד אם אתם נמוכים, להגיע אליה כדי לסגור אותה בחזרה. מדובר בעניין של תשומת לב בלבד. אם אתם יודעים שקיים מנגנון כזה, תדעו לבקשו ממי שיתכנן לכם את המטבח. אבל אם לא תדעו, תקבלו קלאפה שרוב הסיכויים שתהיה פחות נוחה לעבודה.


2. חלוקת המטבח לאזורים

במחקר שערכה חברת blum העולמית, אותה מייבאת חברת בלורן לישראל, נמצא כי אדם ממוצע צועד כ-70% צעדים מיותרים רק משום שהמטבח שלו לא מתוכנן באופן הגיוני. במהלך המחקר שורטטו קווים על גבי רצפת המטבח בהתאם לצעדים ולכיוון שלהם. המסקנה הייתה שחייבים לעזור למי שמתנהל בתוך המטבח על ידי הפחתה משמעותית של הצעדים שהוא משקיע בכל פעולה.

קיימת שיטה מאוד הגיונית ומאוד פשוטה שבבסיסה מתחלק המטבח ל-5 אזורים: בישול ואפיה, אחסון מזון, אחסון כלים, הכנה וניקיון. לכל סיגמנט קיים אזור מוגדר ומותאם, ובו כל הציוד הנחוץ לביצוע הפעולות המתאימות לאזור הזה. השיטה הזאת מכניסה המון יעילות להתנהלות בתוך המטבח וזה לא משנה אם מדובר במטבח בצורת  'ר', 'ח', או קו ישר. היא ניתנת ליישום בכל צורה. אדם ממוצע הולך במטבח לא מאורגן, בשעת בישול כ- 1,200 צעדים. באותו המטבח בדיוק, כשהוא מאורגן לפי אזורים, עבור אותה פעולה בדיוק, הוא יצעד כ- 550 צעדים. התרגום הזה לזמן ולמאמץ הוא עצום.

 

3. עמידות לשריטות 

הכירו את דלתות הזכוכית ואת דלתות הננו. מדובר בשני חומרים פרקטיים מאוד – חומרים שמפותחים בטכנולוגיית ננו המאפשרים קבלת חזית עמידה לשריטות וקלה במיוחד לניקוי. בחירה של זכוכית עבור חזיתות המטבח, מאפשרת תחזוקה קלה מאוד ומראה חדש לאורך שנים רבות. הזכוכית בעובי מינימאלי שאינו ניכר לעין, והרמה הפרקטית של תחזוקת המטבח עולה פלאים. 


 4. מגירות

כדאי לשקול שימוש במגירות במקום במדפים. למגירות יתרונות רבים מאוד. מגירות ייעודיות למטבח שתוכננו ויוצרו לנשיאת משקלים גבוהים במיוחד מאפשרות תכנון של מגירות רחבות, גבוהות ועמוקות. המגירה נעה על מסילה איכותית המאפשרת פתיחה מלאה, כך שניתן לראות את כל התכולה במבט על, ולמנוע מצב שבו מוצרים או כלים נשארים מאחור. מגירות המטבח מגיעות עם מערכות לסידור פנים, כך שמאוד קל לסדר בתוכן סכו"ם, כלי פלסטיק, תבלינים, סירים, צלחות ואת כל שאר הכלים והמזון. 


 5. פתרונות אחסון

כדאי לערוך רשימה מוקדמת של תכולת המטבח שלכם. לפי כמות המזון, כלי הבישול, ההכנה וההגשה, תוכלו לתכנן את המיקומים היעודיים לכל סוג של משפחת כלים ולהיעזר בפתרונות מתקדמים כמו מגירות בשליפה מלאה, מגירות נסתרות, מגירות שמנצלות את האזור שמתחת לכיור ועוד. שילוב של דופן שקופה הוא פתרון שמאפשר לשלוט על מלאי ולדעת בדיוק מה יש לכם במגירות במזווה. לא חייבים לשלוח ידיים לתוך המגירה, פשוט להסתכל מהצד ולראות בקלות מה קיים בתוכה.

 



 6. גוף המטבח

כשחושבים על תכנון מטבח חושבים על המראה הסופי ולפעמים נוטים לדלג על החשיבות שבבחירת החומר של גוף המטבח, ובעצם מוותרים על החלק אולי החשוב ביותר – עמידות המטבח לאורך שנים. המראה היפה של המטבח שלכם עלול להפגע אם המדפים ומחיצות הפנים יתחילו להתעקם או לספוג לחות שתגרום להם להתנפח. כדי למנוע בדיוק את הבעיות האלו ולתכנן לעצמכם מטבח שישרת אתכם שנים רבות, מומלץ להשתמש בחומר העמיד ביותר לייצור גופי ארונות- ה-LSB  - שלוש אותיות שכדאי לכם לשנן. מדובר בחומר ירוק וידידותי לסביבה, חזק ועמיד ללחות.

אומרים שכדי לבחון חומר מסוים כדאי תמיד לבדוק כיצד משתמשים בו במקרי קיצון, אז בבלורן לקחו דוגמה מתעשיית היאכטות המשתמשת ב- LSB לבנייה שלהן. החומרים מהם עשויות היאכטות הם חומרים שחייבים לעמוד בתקנים של סביבה ימית, הידועה כסביבה מאתגרת בשל הלחות הגבוהה ורמת המליחות המאפיינות אותה. ומה ששורד את הסביבה הימית, וודאי ישרוד את המטבח שלכם.


 7. מראה אחיד

לא תאמינו באיזה כמויות של סטייל תעטפו את המטבח שלכם אם הפנים שלו יהיה מותאם לחזיתות. דמיינו מעיל אופנתי שמאובזר בביטנה מושקעת, הוא תמיד יראה יוקרתי ומושקע יותר. יש לכם אפשרות לייצר את המראה הזה, רק כתוצאה מתשומת לב והגדרה של הנושא במפרט.


8. משטחי עבודה וחיפויים

משטחי העבודה שלכם יכולים להיות תואמים לדלתות המטבח. כלומר, אם בחרתם מראה עץ בדלתות, גם משטח העבודה יוכל להיות באותו המראה, אלא שהרכב החומר יהיה שונה. עבור הדלתות כדאי לבחור  PL (מלמין) בסנכרון מלא, בעוד למשטח העבודה כדאי לבחור פורמייקה HPL תואמת לחזיתות. אם בחרתם בדלתות זכוכית, תוכלו להתאים את חיפוי הקיר במטבח ולהזמינו מאותו החומר.

 9. הגדרת סגנון

באמצעות ה PL (מלמין) המסונכרן ובחירת הידיות, תוכלו להגדיר את סגנון העיצוב במטבח שלכם. ה PL המסונכרן מדמה אחד לאחד חומרים מהטבע – עץ, ברזל, בטון, שיש ועוד המון חומרים נוספים. חוץ מהעובדה שתוכלו לקבל מטבח במראה עץ, מתכת, בטון או שיש טבעי, החומר המיוחד הזה מאפשר לנקות אותו בקלות ולשמור על מראה חדש ומעודכן לאורך הרבה מאוד זמן. גם לידיות חשיבות רבה - ידיות אינטגרליות למשל, יוצרות מראה נקי מאוד, המתאים לסגנון המינימליסטי (או ההייטקיסטי כפי שלעיתים נוהגים לכנותו), בעוד ידיות חרסינה לבנות יתאימו יותר לסגנון הכפרי.

 

 10. בחירה ביצרן מוסמך

אל תוותרו על בחירה ביצרן מוסמך. היצרנים הם חברות המטבחים או נגרים פרטיים.

בבלורן משקיעים משאבים רבים מאוד בהכשרת היצרנים. זו אינה חותמת גומי, אלא הכשרה קפדנית שמלווה  בימי עיון, היכרות מעמיקה עם התקנים הקפדניים ביותר, וליווי טכני צמוד.

ליצרנים שקיבלו תעודות ההסמכה יש את המידע ואת הכלים לבחור עבורכם מוצרי פרזול מתאימים, להתקין ולכוונן אותם באופן שימצה את היכולות המתקדמות של כל מוצר.

הופעת היצרן באתר מעידה על כך שהוא עובד באופן שוטף עם המוצרים, שהוא מוכשר ומורגל לעבוד איתם ומכיר את כל התקנים ואת כל האפשרויות של המוצרים.

רק הופעה באתר בלורן הינה אסמכתה לתוקף ההסמכה. תעודת ההסמכה תקפה לשנה בלבד. כלומר, יצרן שעבר הסמכה, נדרש לעבור ריענון בכל שנה  מחדש, כדי להבטיח עדכון מתמיד בכל הנוגע לחידושים – תקנים, חומרים, גימורים וטכנולוגיות.

מעבר לרמה המקצועית, הידע בהתאמה ובהתקנת המוצר שמבטיחה לכם הבחירה ביצרן מורשה, בחירה זו מעניקה לכם בנוסף, אחריות.

 

***

הסדנאות לתכנון המטבח שעורכת בלורן, הן סדנאות שמרכזות עבורכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שמייצרים עבורכם את המטבח. טיפים אפקטיביים, שמאפשרים לכם לחסוך בעלויות ולהיות מודעים למוצרים ופתרונות שקיימים, ויכולים לסייע לכם לתכנן מטבח שמותאם לצרכים שלכם.

פרט לסדנאות הקימה בלורן ללקוחותיה מרכזי ייעוץ ללא תשלום, בהם ניתן לקבל ייעוץ פרטני להרכבת המפרט הטכני של המטבח, כך שיהיה לכם קל יותר לגשת איתו מאוחר יותר לנגר.

לבלוג המלא >

כתבות נוספות